galleri12Om Nordlys

Nordlys- festival for ny nordisk dans kuraterer korte forestillinger fra en ny generation af nordiske koreografer og iscenesætter værkerne til en vandreforestilling i byrummet. Nordlys undersøger den nordiske identitet og nordiske tendenser i kultur, natur og samfund og hvordan de afspejler sig i vores krop og æstetik. Nordlys er en vigtig platform for nye koreografer, hvor de kan eksponere sin kunst og deltage i netværksopbygning på tværs af lande. Nordlys udfordrer det danske publikum med et ungt internationalt forestillingsprogram af høj kunstnerisk kvalitet. Nordlys er et link mellem de professionelle uddannelser og det professionelle miljø. Nordlys flytter scenekunsten ud af teatret, og møder et mangfoldigt publikum som skaber et større interesse for koreografi og dans i vores samfund.

 

Nordlys er tidligere opført på Nørrebro i 2014 og i Kødbyen på Vesterbro 2015, støttet af Nordisk Kulturfond, Statens Kunstfond og København Kommunes Scenekunstudvalg i tæt samarbejde med lokale samarbejdspartnere som Københavns kommune, Kødbyforeningen, Øksnehallen, Fotografisk Center, Forsøgsstationen, NÅLEN og Literaturhaus, administreret af Projektcentret i Dansehallerne. Vi har hvert år samlet ca. 500 publikummer.

Festivalen kurateres og arrangeres kollektivt af Tine Østergaard, Julie Rasmussen og My Grönholdt, freelance koreografer og dansere fra Danmark, Norge og Sverige, med København som base.